HP 1810-8G Switch – Teszteltük az olcsó adatátviteli kapcsolót

HP 1810-24 SwitchSok esetben az olcsó termékek esetében rossz minőségre gyanakszunk. De így van ez minden esetben? Mindig a drága a jobb? Nem és ezt be is bizonyítjuk: teszteltük az olcsó adatátviteli kapcsolót. Lássuk az eredményt!

A J9802A cikkszámú HP 1810-8G a HP OfficeCommando portfólió része. Az eszköz elsőszámú célközönsége olyan kisvállalkozókból áll, akiknek jó teljesítményű adatátviteli kapcsolóra van szükségük. Egyszerű kezelhetősége miatt a laikusok számára is ideális választás, a HP ezen adatátviteli kapcsolójával könnyűvé válik a web menedzsment.

HP 1810-24 SwitchA tesztelés során megtudtuk, hogy az eszköz a Qos mellett a webalapú kezelést is támogatja. Kíváncsiak voltunk, milyen portok csatlakoztathatóak az eszközhöz. A tesztelés során erre is fény derült: 8 Gigabit Ethernet réz port és 8 Ethernet LAN (RJ-45) port is csatlakoztatható hozzá.

Az eszköz teljesen kétoldalú és ráadásul a legtöbb hálózati szabványt támogatja. Támogatja még a VLAN-t, a porttükrözést, a link-aggregációt és a szétválási fa protokollt. Mindezen kívül automata MDI/MDI-X funkcióval, folyamvezérlési támogatással, valamint viharkezelési sugárzással is ellátott.

A J9802A cikkszámú HP 1810-8G adatátviteli kapcsoló maximális adatátviteli sebessége 1 Gbit/s, kapcsolási kapacitása pedig 11.9 Mpps. Természetes, hogy a biztonság az egyik fő szempontunk, mielőtt adatátviteli kapcsolót vásárolunk. A J9802A cikkszámú HP 1810-8G switch ennek a követelményünknek is tökéletesen megfelelt: a biztonságos adatátvitelről az SSL/TSL gondoskodik.

Ami a memóriáját illeti, 128 MB belső memóriával és 8 MB Flash memóriával rendelkezik. Áramfogyasztása mindössze 7.2 W, így energiatakarékos. LED kijelzőjével folyamatosan nyomon követhetjük az eszköz működését. Ugye, hogy jól hangzik? Mindezek után nyugodtan kijelenthetjük: nem mindig a drágább a jobb.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>